Spaghete cu sos şi chifteluţe

de Dana_Retetegg in Spaghete, 22 Mar 2011 | 5746 vizualizari

 

Pana acum nu am avut ocazia sa le incerc, insa acum le-am facut testul. Sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 350 gr carne tocata de porc,
  • 2 felii de paine,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 oua,
  • busuioc,
  • oregano,
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper;
  • Pentru sos:
  • 200 ml sos de rosii,
  • 2 linguri pasta de tomate,
  • 100 gr de rosii in bulion,
  • busuioc,
  • oregano,
  • sare,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 foaie de dafin;
  • Spaghete (fara cantitati, dupa preferinta).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos şi chifteluţe:

Am amestecat carnea tocata cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, ceapa tocata fin (eventual cu robotul), ouale si condimentele. Am format chiftelute rotunde pe care le-am prajit in baie de ulei si le-am scurs apoi pe servetele de hartie.

Am pus pe foc intr-o cratita sosul de rosii, pasta de tomate si rosiile in bulion. Am adaugat 2-3 linguri de apa si am omogenizat. Cand a inceput sa fiarba am adaugat usturoi tocat fin, foaia de dafin, oregano, busuioc si sare.
Am lasat pe foc aproximativ 10 minute.

Spaghetele le-am fiert in apa cu sare.

Am servit spaghetele impreuna cu 5-6 chiftelute si sos de rosii din belsug.

Nu uitati sa adaugati deasupra si parmezan, eu mi-am adus aminte de el dupa ce mancasem 1/2 de portie :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos şi chifteluţe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de ciuperci si sunca