Simplu, rapid si gustos...pentru amatorii de paste!
Spaghetele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Zucchini se curata de coaja, iar cu acelasi instrument de curatat legumele se taie fasii subtiri din zucchini pana se ajunge la seminte. Partea cu semintele nu se foloseste.
Intr-o tigaie wok se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline. Se adauga usturoiul curata si taiat marunt. Se lasa usturoiul pe foc pentru cateva secunde, pana uleiul capata aroma de usturoi, nu mai mult. Se adauga fasiile de zucchini si se lasa la prajit pana se inmoaie. Se adauga nucile taiate grosier si se prajesc impreuna pentru 1-2 minute. Se adauga pasta de busuioc sau busuioc proaspat tocat marunt, 50 gr gorgonzola,un praf de sare si piper, se amesteca si se lasa pe foc pana branza se topeste. Se adauga spaghetele fierte, direct din oala(cu ajutorul unui cleste), nu este nevoie sa le strecuram, plus 3-4 linguri de apa in care au fiert pastele. Se amesteca agitand tigaia sau amestecand usor cu clestele. Se servesc imediat calde, cu putina branza gorgonzola sfaramata deasupra si stropim pastele cu putin ulei cu infuzie de usturoi si patrunjel.
Sa aveti pofta!!
1
nuca se poate praji putin si poate fi inlocuita cu migdale sau alune de padure