O reteta de paste delicioasa !!! Tipica bucatariei napoletane ...Gustul de ansoa face toata diferenta ...
Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline. Adaugam maslinele, bucatile de ansoa, care vor fi in prealabil desarate si usturoiul taiat felii subtiri. Bucatile de ansoa se vor topi.
Dupa citeva minute cind usturoiul a prins si el culoare ,adaugam rosiile taiate bucati. Punem capacul, dam la foc mic si lasam la gatit pentru 30 minute.
Intre timp se pun spaghetele la fiert in apa cu sare pentru 5 minute (sau conform indicatiilor de pe pachet)
Cind pasta s-a fiert se scurge de apa, se amesteca cu putin ulei masline apoi se adauga sosul de rosii putin piper,patrunjel .
Se servesc fierbinti.
1
Rosiile trebuiesc sa fie coapte pentru a avea cit mai mult suc.
2
Reteta originala contine si capere ...1 lingura
3
Pentru un gust mai bun se adauga in timpul servirii parmezan ras.Iar pentru un gust mai intens se poate adauga ardei iute maruntit.