Astazi la pranz nu aveam prea mult timp de gatit, si nici mare chef, lucru rar intalnit in cazul meu, de data asta datorita vremii. Ador sa gatesc in zilele cu soare, poate pentru ca imi ies poze minunate. Aceste spaghetti se fac in nici 10 minute, sunt bine aromate si delicioase.
Punem pasta la fiert in apa cu sare avand grija sa o scurgem cu un minut inainte de timpul precizat pe cutie, deci “al dente”.
Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim usor cu podul palmei sau lama unui cutit.
Scurgem fileurile de ansoa si le taiem marunt.
Punem cateii de usturoi in ulei,insa stam atenti sa nu se inchida la culoare, altfel uleiul va deveni amar.
Luam tigaia de pe foc si punem si fileurile de ansoa tocate, fulgi de ardei iuti sau un ardei rosu tocat si niste oregano.
Punem din nou pe foc cateva secunde avand mareee grija sa nu ardem nimic,sau ca flacara sa nu fie prea mare.
Punem imediat pastele “al dente” scurse si niciodata clatite.Amestecam totul foarte bine pret de cateva secunde,dupa care punem in farfurii si servim imediat.
Putem plimba inca un fir de ulei de masline deasupra daca dorim, si presara inca putin oregano,care pentru mine nu e niciodata prea mult, la fel ca si ardeiul iute.
1
Pentru a aroma uniform uleiul fara sa ardem usturoiul doar pe o parte, inclinam tigaia astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct, iar cand e cald,punem usturoiul sau condimentul cu care am decis sa aromam uleiul.
2
Pastele se scot cu 1 minut inainte de timpul de gatit scris pe cutie.
3
Nu trebuiesc clatite sau trecute prin jet de apa rece.E adevarat ca prin aceasta metoda oprim pastele din fierbere,insa aruncam tot amidonul.