Spanac

de Julie in Mancaruri de post, 26 Apr 2010 | 6067 vizualizari

 

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda, in salate, sau in mancare dar doar oparit.
Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile.
Daca in timpul fierberii culoarea sa devine verde galbuie, devine chiar nociv pentru organism.
Spanacul este indicat in combaterea anemiei, oboselii, asteniei si depresiei nervoase.
Este foarte bogat in substante nutritive ( saruri de fier,calciu, magneziu, iod, vit.C, A ,B si acid folic )

 

INGREDIENTE

       

  • 1 kg spanac                                                    
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare sau vegeta
  • patrunjel

           

Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac:

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.
Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.
Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.
Cand este gata ceapa  ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.
Mancarea este gata!

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de ou prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

gaby_duceag 1

30.04.2010, 09:58

imi place,o s-o incerc.am citit introducerea si mi-am amintit ca in multe retete am vazut ca urzicile sunt fierte fff mult si am aceeasi parere ca si tine

mihaelar63 1

30.04.2010, 10:47

felicitari pentru documentatie . si eu pregatesc la fel verdeturile , chiar si supa de salata verde , adaug la sfarsit . am observat si eu amanuntul cu prepararea urzicilor.
este o alta reteta care si-ar gasi locul intr-o rubrica speciala pentru ,, retete usoare - hipocalorice ""

Julie 1

18.06.2010, 20:49

Gaby,Mihaela, multumesc mult de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]