Spanac

de Julie in Mancaruri de post, 26 Apr 2010 | 5429 vizualizari

 

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda, in salate, sau in mancare dar doar oparit.
Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile.
Daca in timpul fierberii culoarea sa devine verde galbuie, devine chiar nociv pentru organism.
Spanacul este indicat in combaterea anemiei, oboselii, asteniei si depresiei nervoase.
Este foarte bogat in substante nutritive ( saruri de fier,calciu, magneziu, iod, vit.C, A ,B si acid folic )

 

INGREDIENTE

       

  • 1 kg spanac                                                    
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare sau vegeta
  • patrunjel

           

Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac:

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.
Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.
Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.
Cand este gata ceapa  ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.
Mancarea este gata!

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de ou prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

gaby_duceag 1

30.04.2010, 09:58

imi place,o s-o incerc.am citit introducerea si mi-am amintit ca in multe retete am vazut ca urzicile sunt fierte fff mult si am aceeasi parere ca si tine

mihaelar63 1

30.04.2010, 10:47

felicitari pentru documentatie . si eu pregatesc la fel verdeturile , chiar si supa de salata verde , adaug la sfarsit . am observat si eu amanuntul cu prepararea urzicilor.
este o alta reteta care si-ar gasi locul intr-o rubrica speciala pentru ,, retete usoare - hipocalorice ""

Julie 1

18.06.2010, 20:49

Gaby,Mihaela, multumesc mult de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu orez