Spanac congelat

de delia64 in Conserve, 5 Mar 2013 | 7219 vizualizari

 

In fiecare primavara seaman spanac timpuriu si pun pentru iarna la congelator.
Este foarte bun atat pentru ciorbe cat si pentru spanas scazut .
Este din recolta mea , cu adevatat bio.

 

INGREDIENTE

  • spanac frunze
  • codite de usturoi
  • apa pentru fiert spanacul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac congelat:

Spanacul  se curata de radacina si se spala sub jet de apa  .

Se pune apa la fiert , cand clocoteste se adaoga spanacul si se fierbe aproximativ 30 de minute.

Se strecoara si se lasa la racit. 

Intre timp se spala frunzele de usturoi si se taie  marunt.

Taiem spanacul fasii si il punem in pungi  iar deasupra punem  3 -4  linguri de usturoi taiat .

Iarna il folosesc pentru ciorba .

Usturoiul are aroma  de parca e proaspat cules din gradina .

 

 

TIPS-URI

1

spanacul pentru ciorba il tai felii

2

spanacul pentru spanac scazut il toc cu cutitul de lemn

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac congelat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

portiadelumina 1

05.03.2013, 20:51

E de folos la orice post, dar nu numai.

Merisor 1

05.03.2013, 21:46

Nu stiam tipsul cu usturoiul

delia64 1

06.03.2013, 12:32

Multumesc pentru aprecieri , dragi bucatarasi !Incearca Meri si vei vedea ca am dreptate , mama mi-a dat ideeia,avem mult usturi si la mine in gradina si la ea si eu pun la congelat asa verde in fiecare primavara.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac pentru iarna