Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor

de alba_zori in Vita, 16 Ian 2013 | 6595 vizualizari

 

O carnita asa de frageda este,am lasat-o sa se faca putin mai mult pe foc decat de obicei si iata ce mi-a iesit,foarte foarte bun!Bineinteles ca la urma am adaugat si sucul ramas in cratita peste carne si am udat painica!De obicei spezzatino se face cu cartofi direct in cratita cu carne,eu am preferat la cuptor de data aceasta,data viitoare voi schimba.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 4 morcovi
  • o bucatica de leustean
  • ulei de masline
  • 600 gr carne de vitel taiata cubulete
  • un pahar de vin
  • sare,piper
  • rozmarin
  • 3 cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor:

Foarte simplu:

1.Am taiat ceapa fin,si am pus-o intr-o cratita cu 2 catei de usturoi si un fir de ulei de masline,am rozolit putin si am adaugat si morcovii taiati marunt impreuna cu coada de leustean.Am rozolit toata compozitia,dar nu mult.

2.Am spalat carnea de vitel sub jetul de apa,apoi am frecat cu putina lamaie si iar le-am spalat sub jetul de apa.Am uscat carnea cu hartia de bucatarie si am pus-o in cratita impreuna cu celelalte la rozolit.

3.Am pus si un pahar de vin la carne,amestecat si pus capacul cateva minute pana s-a evaporat tot,apoi am pus intr-o alta cratita apa cu rozmarin si am lasat sa fiarba,cand am vazut ca sucul de la carne se usuca am mai adaugat apa fiarta si fierbinte cu rozmarin.

4.Si tot asa cateva ore bune,chiar 2 sau 3 ore.

5.Am copt si cartofii la cuptor cu sare,rozmarin si ulei de masline,i-am lasat sa prinda culoare si apoi i-am acoperit cu folie argintie si pus iar la cuptor 40 minute,la 180 grade,am verificat din cand in cand ca sa ma asigur ca erau gata copti si am servit in farfurie.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spezzatino de vitel cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop cu sos de rosii