Spirala cu ricotta si branza de vaci

de La Ancuta in Dulciuri, 25 Mar 2013 | 3183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250 g ricotta
  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri vanilie
  • 1 mana de stafide
  • unt (pentru uns foile)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu ricotta si branza de vaci:

Pentru umplutura mixam bine branza de vaci cu ricotta si smantana. Adaugam zaharul, vanilia si ouale. La final adaugam stafidele si amestecam.

Dezghetam foile de placinta. Intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit. Asezam a doua foaia pe care o ungem cu unt si acoperim cu cea de-a treia foaie. Punem umplutura pe latura lunga si rulam. Ruloul astfel format il invartim in forma de spirala si il asezam in mijlocul tavii unse cu unt. La fel procedam si cu urmatoarele foi pe care o sa le asezam in continuarea spiralei, pana epuizam foile si umplutura.

Ungem suprafata placintei cu unt topit si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra. Scoatem placinta din cuptor si cat este fierbinte o ungem cu unt apoi o lasam sa stea 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu ricotta si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Irina 1

26.03.2013, 21:16

Ce bine arata placinta! Am sa fac si eu!
Si sa stii ca ti-am admirat servetele de masa...

La Ancuta 1

26.03.2013, 22:07

Multumesc Irina. Stergarele sunt de la bunica mea si cred ca ar fi fost mandra sa stie ca ii este apreciata munca

mena29 1

29.03.2013, 16:52

Cred ca a fost tare buna ca tare-mi place cum arata!D>

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada