Spirale cu nuca si scortisoara

de Miha in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 5109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 g zahar
  • ~800 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar aromat cu pudra de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 200-250 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu nuca si scortisoara:

Aluat:

Iaurtul se amesteca cu laptele in care am topit untul si zaharul, apoi am lasat la racit.

Punem faina intr-un castron si adaugam sarea, zaharul aromat si drojdia. Omogenizam, apoi facem o gaura in mijloc si punem ouale batute putin si amestecul cu lapte. Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen. Daca mai e necesar se adauga putina faina.

Intr-un castron amestecam nuca macinata cu zaharul, cacaoa si scortisoara.

Scoatem aluatul pe masa infainata, il intindem in foaie subtire de cca 0.5 cm, apoi ungem bine cu untul moale. Presaram deasupra amestecul cu nuca si rulam foaia, cat mai strans posibil. Cu o bucata de ata/sfoara de bucatarie taiem rulouri de 4-5 cm grosime. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut pentru vreo 15 minute.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri aromati cu nuca