Stelute cu scortisoara

de danakarin in Prajituri, 18 Dec 2012 | 9760 vizualizari

 

V-am povestit anul trecut pe vremea asta de febra coacerii de Plätzchen de care sunt cuprinse doamnele din Germania in primele zile de Advent. Din colectia niciuneia din ele nu lipsesc aceste steluțe care, pe nedrept, sunt numite de scorțisoară când la baza sunt de fapt mingalele măcinate și glazura din albuș de ou. Anul acesta am încercat și eu rețeta. Succes total ! Sper să vă conving și pe voi!

 

INGREDIENTE

  • 250 g de migdale măcinate
  • 150 g de zahăr praf
  • o linguriță de praf de scorțisoară
  • Un albuș
  • O lingură de lichior de migdale sau de rom
  • Pentru glazură:
  • Un albuș
  • 125 g zahar praf
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu scortisoara:

Amestecați migdalele măcinate cu zahărul praf si albușul într-un aluat omogen. Întindeți compoziția, cam lipicioasă, pe o suprafața presărată cu zahăr praf intr-un strat de 1 cm.  Bateți celălalt albuș spumă și adăugați pe rând zahărul praf ( 125 g) Tăiați steluțe, sau semilune, ungeți fiecare dintre ele cu ajutorul unei pensule cu glazura de albuș și coaceți-le  având grijă să nu ingălbeneacă, la 160 de grade, cam 10 minute.

Sunt irezistibile aceste prăjiturele, fără nici un pic de făină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri rapide cu unt