Steluţe cu telemea

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2011 | 6870 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o reţetă veche, veche....de pe vremea când copil fiind abia aşteptam să vină sarbătorile pentru ca mama să scoată din cămară forma de steluţe şi să ne facă nişte steluţe cu telemea. Vremuri tulburi când nu găseai lapte, ouă pentru a ne putea bucura de ele mai des...

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte,
  •  2 ouă, 
  •  125 gr. făină de grâu,
  •  o lingură de ulei,
  •  300-350gr telemea,
  •  gogoşar în oţet sau măsline, pt decor,
  •  mult ulei pentru prăjit

 

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluţe cu telemea:

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în ploaie, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Cel mai bine ar fi să folosiţi blenderul.

Apoi adăugaţi albuşul bătut spumă, amestecând încet cu telul, pentru încorporare. În principiu, este vorba despre clasica compoziţie de clătite, doar ca aluatul trebuie să fie puţintel mai gros, ceva ca o smântână de ţară, grosă şi păstoasă.

Într-un ceaun se încinge mult ulei, după care se introduce forma de steluţe, lăsând-o cât mai mult, să se înfierbânte foarte bine

Se ia apoi forma infierbântată, se introduce în compoziţie, pentru scurt timp, şi când s-a prins din compoziţie pe ea, se scufundă în uleiul incins pentru câteva secunde, doar.

Aluatul va căpăta repede forma de steluţă şi se va scoate pe un prosop de hârtie pentru ca acestă să absoarbă excesul de ulei. Steluţa se va desprinde cu uşurinţă de pe formă. Tot aşa se va proceda în continuare până la terminarea compoziţiei şi obţinerea unui frumos platou cu steluţe.

Telemeaua se va da prin răzătoarea mică.

Se va lua apoi fiecare steluţă, obţinută prin procedeul descris mai sus, se va umple cu telemeaua rasă, iar în mijloc se va pune, mai mult pentru prezenţa estetică a produsului final, o bucăţică de măslină sau de gogoşar în oţet.

Poftă Bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluţe cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (18)

Anamaria7 1

13.04.2011, 00:51

incredibil. reteta asta m-a uimit si impresionat profund, felicitari pentru ca esti prima la care vad asa ceva eu n-am prins acele vremuri grele, dar mi s-au povestit multe... si ii respect pe cei ce le-au trait

mamaieelena 1

13.04.2011, 07:16

jolygina 1

13.04.2011, 09:30

ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]