Stiuca pe pat de legume

de anca_rm in Peste, 22 Feb 2016 | 7434 vizualizari

 

O reteta perfecta pentru cina.
O reteta sanatoasa, rapida si gustoasa.
Stiuca este un peste rapitor foarte lacom de apa dulce. Unii il numesc "rechinul apelor dulci"
Carnea ei este gustoasa, slaba si ferma. Este un peste care se consuma bine sarat sau in sos de rosii. 

 

INGREDIENTE

  • -1 bucata stiuca (aproximativ 1kg)
  • -3 cepe mari
  • -2 morcovi
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -foi dafin
  • -200 ml vin alb
  • -1 rosie
  • -1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca pe pat de legume:

Stiuca am curatat-o de solzi si am spalat-o bine in apa rece. Am uscat-o in prosoape de hartie .

Asezonam cu sare si piper si in interiorul ei asezam frunze de dafin.

Morcovul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi si subtiri.

Ceapa,usturoiul si rosia  rondele.

Intr-o tava antiaderenta am pus morcovi, ceapa si usturoiul imprastiate pe toata suprafata ei. Deasupra am asezat stiuca intreaga si peste rondele de rosii.

Am stropit cu zeama de lamaie, am turnat vinul si am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand a fost gata (aproximativ 20 minute).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]