Stroganoff de vita

de Dana_Retetegg in Vita, 9 Feb 2012 | 6181 vizualizari

 

O reteta pe care imi doream de mult sa o incerc este cea de vita Stroganoff. Am vazut de multe ori in magazine carne portionata special pentru acest fel de mancare si ma tot intrebam daca e bun, oare? :)

Apoi am cercetat bine net-ul si m-am convins din poze, dar si din retetele incercate de altii ca-i bun:)
Si m-am apucat de treaba!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1/2 ardei gras,
  • 4 linguri de smantana,
  • o conserva de ciuperci,
  • 1 pahar cu vin rosu,
  • 1/2 pahar apa,
  • sare,
  • piper,
  • oregano,
  • busuioc,
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganoff de vita:

Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut).

Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele parti, apoi am adaugat condimente si apa.

Cand a scazut apa si carnea a devenit mai moale, am adaugat ceapa taiata, ardeiul si usturoiul. Tot atunci am pus si vinul.

Am lasat pe foc mediu, amestecand din cand in cand.

Ciupercile din conserva (scurse de apa) le-am adaugat cand ceapa, ardeiul si carnea au fost aproape gata.

Am mai lasat 10 minute pe foc, apoi am pus smantana (subtiata cu putina apa). Am omogenizat bine si am lasat inca 10 minute.

La final am pus patrunjel tocat.

Am servit cu piure de cartofi. Garnitura o alege fiecare in functie de preferinta.

Pofta buna va doresc!!

TIPS-URI

1

Daca alegem o carne buna de vitel, aceasta devine foarte frageda in timpul prepararii (daca este carne de vaca e posibil sa necesite mai mult timp de fierbere/innabusire).

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]