Strudel cu branza de vaci si merisoare

de alinutza1983 in Prajituri, 24 Mai 2011 | 6130 vizualizari

 

Da....dupa indelungi cautari ( " care-au durat aproape 30 de ani : ) ) am gasit merisoare!!! atat de gustoase si aromate sunt aceste fructe rosii , incat le-am folosit la cateva deserturi ale caror retete le voi posta in curand!...

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj ( bella) sau doar 1/2 foaie Linco
  • 400-500 gr barnzica de vaci ( va recomand una mai grasa...pentru ca eu am cam dat-o in bara la partea asta si am luat slaba..)
  • 3-4 linguri zahar - dupa gust
  • 1 lingura smantana + 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 50-60 gr merisoare ( hidratate in prealabil in apa calduta si o lingura coniac)
  • pentru finisare:
  • 1 ou+ 2 linguri lapte
  • 1-2 linguri zhar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza de vaci si merisoare:

1. Lasam la hidratat merisoarele intr-un pahar de apa calduta in amestec cu coniac ( sau rom ) pentru cca 15 minute, timp in care vom pregati umplutura!

2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul , oul si smantana pana la obtinerea unui amestec omogen , apoi vom adauga si merisoarele scurse de apa ( eventual lasate pe un servet de bucarie sa se absoarba umezela! Se aromeaza dupa gust cu coaja de lamaie rasa sau vanilie!

3. Foaia dezghetata de aluat se va imparti in 3 parti egale ( imaginar), iar pe bucata din mijloc se va intinde umplutura de branza!

4.Lateralele aluatului se vor taia in fasii egale de cca 1 cm-1,5 cm...se vor pune altrenativ apoi una peste alta de la stanga la deapa, de la dreapta la stanga...pana terminam tot aluatul! Cand strudelul este gata il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il ungem cu un amestec de ou si lapte, apoi presaram cu zahar brun.Dam la cuptor ptr cca 20 min., pana cand este rumenit!

5.Se portioneaza rece si se serveste cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Se poate face si sub forma de ministrudele, respectand acelasi procedau, dar imapartind foaia de aluat in 6 dreptunghiuri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza de vaci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rumba