Strudel cu mere si crema de vanilie

de micki in Dulciuri, 28 Feb 2010 | 9873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj
  • 5 mere mari
  • 150 gr de biscuiti(eu am folosit cu cereale)
  • zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri mari)
  • nuca,stafide,scortisoara
  • o lamaie

Pentru crema de vanilie:

  • 2 galbenusuri
  • o lingurita de amidon
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • un pahar cu lapte  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si crema de vanilie:

 

Se sfarama bine biscuitii,se pun stafidele la inmuiat(eu am folosit apa cu putina esenta de rom),se rad merele apoi se stropesc cu zeama de la o lamaie.

Se intinde foietajul se aseaza deasupra biscuitii sfarmati,peste biscuiti, marul ras.

Se adauga si zaharul in ploaie,nuca si stafidele.Se completeaza cu scortisoara,apoi se inchide bine strudelul.Se unge cu putin lapte si se da la cuptor pentru circa 40 minute la 180 grade.Se serveste cu crema de vanilie pe care o pregatim astfel:

Se amesteca zaharul cu galbenusurile si cu amidonul.Se adauga si laptele incalzit in prealabil,apoi esenta de vanilie.Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana da un clocot.Se ia de pe aragaz si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

micki 1

28.02.2010, 19:29

E ffff bun...am un prieten care a papat singur unul intreg!

Rocsi 1

28.02.2010, 21:00

pare foarte bun

ionix 1

01.03.2010, 09:35

sigur e delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pere imbatate cu sos de vin