Un strudel super bun,putem sa-i zicem si tarta,in fine e bun de tot ,ca si wellingtonul lui Gordon Ramsey!
Am pregatit aluatul amestecand faina,sarea,praful de copt cu margarina moale pana s-a incorporat bine,am adaugat un ou si o lingura si jumate de lapte,am lucrat-o putin si a devenit ca o mingiuta,am invelit-o in folie alimentara si am lasat-o la frigider sa se odihneasca pana am pregatit umplutura.
Am pus intr-o craticioara apa fiarta si spanacul congelat si l-am lasat 15 minute pana s-a fiert si desfacut bine totul,am adaugat si un catel de usturoi care l-am indepartat la urma.Am scurs bine spanacul si lasat la frigider sa se raceasca cateva minute.
Am prajit feliile de bacon intr-o tigaie antiaderenta.
Am dat fileturile de somon decongelate prin faina,rozmarin in pudra de la Kotany,putina sare.
Asadar am scos aluatul de la frigider si l-am mai lucrat putin cu faina sa nu se lipeasca,am intins bine aluatul cu un sucitor,i-am dat forma unui dreptunghi mai mare.
A pregatit un vas de yena tapetat cu hartie de copt,am asezat aluatul meu,am presarat cu putin gris si gaurit putin cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii.
Am asezat doua felii de bacon sau sunca prajita in felii in lung,am asezat un strat de spanac bine stors si racit deasupra,am asezat si cele doua felii de somon date prin faina si condimente,am asezat iar un strat de spanac si in fine ultimele felii de sunca prajita,am inchis aluatul desupra ca si pe un pachetel,am taiat excesul din care am format bretele deasupra,a iesit la fix aluatul.
L-am uns cu galbenus amestecat cu putina zeama de lamaie si dat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute,este o chestiune de copt mai mult aluatul si somonul.Se poate verifica cu un betigas daca vrem sa vedem cum e de copt.
Am lasat sa se odihneasca apoi cateva minute pana a-l taia si servi.O delicatesa de zile mari!