Sufleu cu brocolli (de post)

de mihaelaradu in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 36544 vizualizari

 

A fost prima oara cand am gatit asa ceva, dar a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 canite (cafea) de orez
  • 2 rosii mari taiate marunt sau date pe razatoare (ori 1 cutie rosii decojite)
  • 1 capatana brocolli
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • sos bechamel de post (2 linguri margarina+ 3 linguri faina+ 3 cani lapte de soia)
  • margarina pentru tapetat tava
  • sare
  • piper
  • menta usacata si 1-2 frunzulite menta verde
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu brocolli (de post):

1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina.

2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina sare si piper.

3. Brocolli fiert il taiem marunt si il asezam peste patul de orez si rosii.

4. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei. 

5. Ardeiul se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa si 1 lingurita vegeta. Adaugam 1/4 canita (cafea) apa pentru a face putina zeama. Turnam amestecul peste brocolli.

6. Facem un sos bechamel de post astfel: topim 2 linguri de margarina in care calim 2 linguri de faina. Adaugam lapte treptat, putin cate putin, sa nu se formeze cocoloase si sa se ingroase sosul. Adaugam a 3-a lingura de faina prin cernere cand sosul s-a ingrosat si continuam sa incorporam restul de lapte.

7. Turnam sosul bechamel peste legume si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.

TIPS-URI

1

Daca pregatiti acest sufleu in afara perioadei de post, inlocuiti sosul bechamel cu cascaval ras si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu brocolli (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post