Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate

de simona72 in Prajituri, 1 Feb 2016 | 5559 vizualizari

 

Un desert extrem de fin. Sufleul este o minune din bucataria frantuzeasca. Principalul ingredient este oul, iar secretul este sa se bata foarte bine albusurile inainte de a se adauga in compozitie. Mie imi plac atat in varianta dulce cat si in cea sarata, nu as sti sa va spun care imi place mai mult…
Astazi va aduc o varianta de sufleu dulce, cu branza si ciocolata, am mai adaugat putin whisky de calitate, iar deasupra am caramelizat mere si pentru aroma le-am adaugat gem de portocale cu whisky si ….ciocolata cu lapte.
Hm, 700 si " Nicio zi fara ciocolata"!!

 

INGREDIENTE

Pentru sufleu:

  • 4 oua
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 1 praf mic de sare
  • 80 gr zahar alb
  • 4 linguri rase cu faina alba
  • 50 ml whisky sau coniac de calitate
  • 100 gr ciocolata cu 40% cacao
  • 50 ml lapte
  • Pentru deasupra:
  • 2 mere
  • 3-4 linguri zahar alb
  • 2 linguri gem de portocale cu whisky(de la Lidl)
  • ½ lingurita amestec de mirodenii Apple&Orange(de la Lidl)
  • 80 gr ciocolata cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate:

Pentru sufleu: toate ingredientele se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul pana se albesc si zaharul s-a topit. Se da buzna in barul sotului:)))) si se cauta un whisky sau un coniac de calitate. Eu am gasit o sticla de Metaxa desfacuta si am folosit cu ingaduinta aproximativ 50 ml. Se toarna bautura peste galbenusurile spumate, se mixeaza pana la incorporare. Se adauga branza dulce de vaci, se mixeaza pana la incorporarea completa a branzei.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele. Se adauga ciocolata topita peste amestecul de galbenusuri cu branza. Se adauga si faina si se amesteca in compozitie.

Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare. Se adauga 2-3 linguri de spuma de albus in compozitie si se amesteca bine cu o spatula. Se adauga ulterior restul de spuma si se amesteca usor de jos in sos, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina. Eu am folosit o tava de tarte cu margini detasabile, cu diametrul de 18 cm.

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute. Se opreste focul, se intredeschide usa cuptorului si se mai lasa in cuptor inca 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca complet sufleul si se transfera pe un platou.

 

Pentru deasupra: se caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului. Se adauga merele curatate de coaja si cotoare si taiate in cuburi. Se lasa sa se caleasca merele pana au inceput sa se inmoaie. Se adauga gemul de portocale si mirodeniile, se amesteca si se lasa inca 5 minute pe foc pana toate ingredientele sau incorporat perfect. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune compozitia peste sufleul racit. Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi apoi se glazureaza sufleul cu merele caramelizate. Servim cu mare pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici