Sufleu de cascaval cu ierburi

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 5237 vizualizari

 

Daca nu ati gustat telemeaua de capra de la Olympus, este imperios necesar sa o incercati. Toate branzeturile de capra sunt mult mai gustoase decat cele de oaie sau de vaca. Cascavalul este foarte usor amarui, insa cremos si tare bine se imbina cu ierburi si chimion.

 

INGREDIENTE

  • - 120 grame cascaval de capra;
  • - 35 grame faina integrala;
  • - 30 grame unt;
  • - 4 oua de casa;
  • - 3 frunze de salvie proaspata tocata;
  • - 100 ml lapte;
  • - 150 ml smantana 32 % grasime;
  • - doua piscaturi chimion;
  • - 1/2 lingurita ierburi de Provence;
  • - sare de mare;
  • - piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cascaval cu ierburi:

1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu.

2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare.

3. Se condimenteaza cu sare, piper, chimion, amestecul de condimente Herbs de Provence, salvia tocata si cascavalul razuit.

4. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se adauga in compozitia de cascaval, una cate una, amestecand, dupa care se adauga cu grija, albusurile.

5. Recipientele (5-6 boluri) se ung cu unt si se toarna compozitia pana la trei sferturi din capacitatea bolului.

6. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc pentru 20-25 minute.

7. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

03.06.2013, 09:59

Multumesc Any, danakarin, gaby

Sim0na 1

03.06.2013, 14:46

N-am incercat branzeturile din comert, dar telemea de capra am papat de la cioban, si tare buna este. Iar sambata am facut iaurt din lapte de capra.. o bunatate!
Preparatul arata super!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

04.06.2013, 09:31

Multumesc Simona, ce bine de tine ca ai acces la sursa sigura!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume