Sufleu de dovlecei cu rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Mar 2016 | 10336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei (ceva mai mari),
  • 4 rosii (sau o conserva de rosii),
  • o ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 cartofi,
  • o legatura de marar,
  • o legatura de patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • 150 ml lapte,
  • 150 ml smantana,
  • 150 g branza (combinatie de mozzarella, cheddar, telemea),
  • 4 oua,
  • 1/2 lingurita de nucsoara,
  • 2 linguri unt,
  • rozmarin.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei cu rosii:

Dovleceii se spala si se taie pe lungime. Rosiile se oparesc, se inlatura pielita si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Cartofii se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie felii. Verdeata se spala si se toaca marunt.
Incingem cuptorul la 200 grade C. Calim ceapa si usturoiul in 2-3 linguri de ulei, adaugam rosiile si lasam sa fiarba 10 minute. Condimentam cu sare si piper.
Intr-un castron facem sosul de branza. Batem oualele, adaugam laptele, smantana si branza rasa.

Condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Ungem cu unt o forma termorezistenta. Asezam straturi alternative de cartofi, dovlecei, verdeata, rosii si sos de branza. Incheiem cu strat de sos de branza. Punem si untul in gramajoare pe toata suprafata tavii.
Dam la cuptor pentru ~ 60 minute. Cand scoatem din cuptor presaram rozmarin deasupra.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana