Sufleu de orez, lapte și mere

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 3888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană orez;
  • 4 căni lapte 3% grăsime;
  • 2-3 mere;
  • 6-7 lg zahăr;
  • 75 g unt;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 fiolă esență de vanilie;
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de orez, lapte și mere:

Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat.     

După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit. 

Se separă ouăle:

- albușurile se bat spumă cu un praf de sare;

- gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul, untul și coaja de portocală - se bat până se obține o cremă omogenă.

Merele se spală, se curăță de coajă și se dau la răzătoare. 

În bolul cu orez se adaugă amestecul de galbenușuri, esența de vanilie, apoi se înglobează albușurile, amestecându-se ușor de jos în sus.  

Se ia o tavă, se unge cu unt, se pune jumătate din compoziția cu orez, se adaugă merele rase apoi cealaltă jumătate de compoziție. 

Tava se dă la cuptor pentru circa 35-40 minute, la temperatură medie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de orez, lapte și mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Kadayf