Sufleu de orez, lapte și mere

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 3513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană orez;
  • 4 căni lapte 3% grăsime;
  • 2-3 mere;
  • 6-7 lg zahăr;
  • 75 g unt;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 fiolă esență de vanilie;
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de orez, lapte și mere:

Se spală orezul în câteva ape după care se fierbe în lapte, cu un praf de sare și un plic zahăr vanilat.     

După ce s-a fiert orezul, se pune într-un bol încăpător și se lasă la răcit. 

Se separă ouăle:

- albușurile se bat spumă cu un praf de sare;

- gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul, untul și coaja de portocală - se bat până se obține o cremă omogenă.

Merele se spală, se curăță de coajă și se dau la răzătoare. 

În bolul cu orez se adaugă amestecul de galbenușuri, esența de vanilie, apoi se înglobează albușurile, amestecându-se ușor de jos în sus.  

Se ia o tavă, se unge cu unt, se pune jumătate din compoziția cu orez, se adaugă merele rase apoi cealaltă jumătate de compoziție. 

Tava se dă la cuptor pentru circa 35-40 minute, la temperatură medie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de orez, lapte și mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornulete cu unt