Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli

de Oana in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 22672 vizualizari

 

Garnitura pentru peste sau friptura :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 buchet de broccoli proaspat sau 500 g congelat
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • jumatate ceapa rosie, de apa
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli:

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Broccoli se curata si se desparte in buchetele, se spala si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se scurg bine de zeama. Cartofii se amesteca cu sare, unt si lapte si se paseaza, dar nu asa fin ca la piure. Broccoli se marunteste la mixer, atentie sa nu se faca crema, sa ramana bucatele. Se poate taia si cu cutitul. Se amesteca broccoli si cartofii, se rade 100 g de cascaval, se bat ouale cu sare si piper si se pun peste compozitie, iar ceapa de apa se taie cubulete foarte fine si se presara peste cartofi. Se amesteca totul cu o lingura, lejer. Se pregateste o tava de briose cu hartiute de briose si se umplu cu compozitia de cartofi si broccoli. Deasura se rade restul de cascaval si se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra. Se servesc calde alaturi de peste sau friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt