Supa banateana de ciuperci

de mihaelar63 in Supe, 29 Apr 2010 | 4493 vizualizari

 

reteta-mama era cu hribi si pecie [ adica carne afumata de casa ], eu doar am ,, auzit-o '' la tv , si am preparat-o cum mi-o amintesc .Se prepara rapid in max. 20 min .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci 
  • 300 gr carne afumata
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar -sau ardei rosu
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri mustar
  • 100 gr smantana zeama de lamaie
  • patrunjel verde

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa banateana de ciuperci:

1. legumele se curata si se spala .

 2. ceapa taiata marunt, carnea taiata fasii si ardeiul taiat  patrate se calesc usor in ulei , se aduga 3 l apa , ciupercile si usturoiul taiate felii .

 3. oul se bate cu o furculita si se amesteca cu mustar si smantana , se adauga zeama calduta si se amesteca sa nu se ,, stranga ''. se pune peste restul de supa .

4. se acreste dupa gust cu zeama de lamaie si se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra .

TIPS-URI

1

daca doriti ca supa sa fie mai sa fie mai consistenta  puneti  si 2-3 linguri de orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa banateana de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

vero_closca 1

29.04.2010, 10:27

5 furculite de la mine si o trec la favorite!

nadina73 1

29.04.2010, 16:27

mihaela ce minunatie ai facut aici ,cred ca e grozava o trec la favorite si dau si 5 furculite

Dana Cristea - pusikmea 1

12.05.2010, 21:39

trebuie sa o incerc si eu, suna tare bine

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu radacinoase de iarna