Supa crema de dovleac

de marcela1979 in Supe, 24 Oct 2013 | 4682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac galben
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 3 cartofi
  • 20 ml ulei
  • vegeta,piper
  • seminte de dovleac
  • 8-9 feliute de carnat de casa afumat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Se curata legumele si se taie cuburi, ceapa se toaca mai mare. Dovleacul se curata, se taie cuburi dar o bucata se lasa deoparte. Intr-o oala se pune uleiul, se adauga ceapa se lasa sa se caleasca apoi se adauga o cana de apa. Se adauga pe rand morcovii, patrunjelul, cartofii si dovleacul cuburi, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu. Se adauga vegeta si piper dupa gust. Cand toate sunt fierte se dau prin blender fara apa pana se face o crema. Se pune in oala peste apa in care au fiert. Se mai lasa sa dea un clocot. 

Intre timp intr-o tigaie se pun cateva feliute de carnat afumat de casa sa se prajeasca fara ulei. Dupa ce s au prajit se scot si se adauga cubuletele de dovleac care au fost facute din bucata de dovleac ramasa, si se mai adauga si semintele de dovleac. Se lasa sa se prajeasca. 
Supa se pune in farfurie calda si se presara feliute de carnat prajit, bucatelele de dovleac si semintele prajite.

TIPS-URI

1

se serveste simpla sau cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă-cremă de dovleac