Supa crema de dovleac

de Ancutsa in Supe, 15 Oct 2020 | 4708 vizualizari

 

Am pregătit această supă cremă din dovleac copt și supă de legume, am garnisit la final cu puțină smântână. Poate fi un prânz sănătos pentru cei mici, este ușor de mâncat și are un gust dulce. Dovleacul copt are o dulceață anume și parfum de toamnă.

 

INGREDIENTE

  • 800 g dovleac plăcintar,
  • Sare, după gust,
  • 1 ardei galben,
  • 1 ceapă,
  • 1 cartof,
  • 1 morcov,
  • 650 ml apă
  • În plus:
  • 4 felii de pâine, pentru crutoane
  • 1 lingură de smântână, pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

 

Mai întâi pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare, după gust, pentru aprox 30 de minute.

 Cureți dovleacul, îl speli și îl tai în bucăți măricele, de dimensiuni egale, pentru a se găti uniform. Le răsfiri într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptor pentru aprox 40 de minute.

 Strecori supa de legume pregătită la început, într-un ibric, pentru a o turna mai ușor ulterior. Pui într-un vas înalt dovleacul și îl pasezi cu blenderul de mână. Poți adăuga și legumele din supă, care îți plac. Nu uita să decojești ardeiul. Eu am pus și legumele, mai puțin ceapa, și le-am dat la blender pe toate împreună cu dovleacul, subțiind cu supă câte un pic, până o pui pe toată.

 Sugestie de servire: usuci câteva felii de pâine și le tai frumos.

La final, adaugi puțină smântână și crutoane.

 

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/supa-crema-de-dovleac.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]