Supă cremă de dovlecel

de Strawberries thoughts in Supe/Ciorbe, 7 Aug 2014 | 5679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 400 ml supă de legume
  • 600 ml apă
  • 130 g cremă de brânză
  • 10 g parmezan
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 1/2 lgt piper alb
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de dovlecel:

Tăiem ceapă şi dovleceii în cubuleţe de aceeaşi mărime. 
Într-o oală cu pereţii înalţi punem untul la topit la foc mic. Peste untul topit adăugăm ceapă şi o călim până ce devine translucidă. 
Peste ceapă călită punem dovleceii şi îi lăsăm pe foc circa 3 minute amestecând continuu.

Adăugăm supa de legume, apa, ierburile de Provence, usturoiul tăiat mărunt şi piperul. Lăsăm amestecul să fiarbă, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până se înmoaie dovleceii. 
Oprim focul şi lăsăm supă să se răcorească circa 10 minute. 
Cu un mixer vertical pasăm supa până capătă o consistentă cremoasa. 
Adăugăm crema de brânză şi parmezanul amestecând până ce se încorporează în supă. 
Potrivim de sare. 

Enjoy :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte cu afumatura- la Blenderul Oster