Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anamaria Cook in Mancaruri de post, 9 Mai 2013 | 6348 vizualizari

 

Nu ma prea dau in vand dupa morcovii fierti dar supica asta m-a surprins, delicioasa si sa nu mai spun ca este si sanatoasa...cu sau fara crutoane daca sunteti la dieta. :)

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi micuti
  • 5 morcovi (ai mei au fost destul de mari)
  • o ceapa
  • telina (o felie cam de doua degete grosime)
  • o lingura gjimbir dat prin razuitoarea mare
  • un catel de usturoi
  • o mana patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi cu ghimbir:

Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei.

Cand ceapa s-a calit adaugati legumele taiate in cuburi si acoperiti cu apa. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba pe foc mic. Potriviti de sare si piper.

Cand supa a inceput sa clocoteasca adaugati ghimbirul ras si unsuroiul zdrobit.

Incercati din cand in cand cu o furculita daca legumele s-au fiert. Cand acestea sunt gata scoateti-le intr-un castron si pasati cu un mixer vertical sau intr-un blender, daca supa e prea groasa mai adaugati din apa in care au fiert legumele pana ce obtineti consistenta dorita.

Eu am adaugat patrunjelul tocat innainte de a mixa legumele, dar il puteti toca marunt si adauga la final innainte de a servi. Incalziti supa pe foc mic daca s-a racit si serviti cu crutoane... este delicioasa si fara daca sunteti la dieta :D

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca