Supa crema de pastarnac copt

de Pur_si_simplu_papa_bun in Supe, 3 Apr 2011 | 8080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700g de păstârnac
  • un bulb de usturoi
  • carne afumată (se poate şi cu kaiser)
  • 100 ml smântână pentru gătit 
  • 1 cartof 
  • o ceapă roşie
  • ceapă verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de pastarnac copt:

Începem prin a pune la copt usturoiul necurăţat într-o tavă, pentru 10 minute. Între timp am curăţat păstârnacul şi l-am tăiat bucăţi. După cele 10 minute se adaugă în tavă şi păstârnacul stropit cu un pic de ulei. Se mai lasă la cuptor cam 30 minute.

Usturoiul copt se lasă să se răcească şi se stoarce. Se obţine o pastă cu un gust deosebit. Sfatul meu este să puneţi la copt doar bucăţile mari de usturoi, deoarece cele mici se usucă la copt şi nu le puteţi folosi. La fel am păţit şi eu, doar din 2 căţei am obţinut pastă.

Într-o oală de supă se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă supă de pui, păstărnacul, cartoful, carnea afumată şi se lasă la fiert până legumele şi carnea sunt gata. Carnea se scoate din supă şi într-un blender se pasează legumele fierte împreună cu pasta de usturoi. În aceeaşi oală se pune supa pasată, smântâna pentru gătit şi se mai dă un clocot. Se sărează, se piperează şi se serveşte cu carnea tăiată mărunt, ceapă verde şi un strop de ulei de măsline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de pastarnac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de sfecla rosie