Supa crema de patrunjel cu lapte

de Giana in Supe, 9 Iul 2014 | 3659 vizualizari

 

Aceasta supa se prepara foarte usor si are o aroma foarte placuta. Cand am incercat prima data aceasta reteta nu am fost sigura daca va fi pe gustul meu, mi s-a parut ciudata. Insa dupa ce am gustat, aroma de patrunjel cu piper m-a facut sa-mi schimb parerea. Daca va place patrunjelul va invit sa incercati aceasta varianta de supa.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 pahare cu lapte (am masurat cu un pahar de 200 ml)
  • 2 pahare cu apa
  • 1 ceapa de marime mijlocie
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de patrunjel cu lapte:

Se pune o cratita pe foc, se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul s-a topit se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa se adauga faina si se caleste putin amestecand cu o lingura de lemn sau cu telul. Peste faina adaugam in fir subtire apa si laptele amestecand continuu pentru a nu lasa cocoloase in supa. Supa se amesteca pana fierbe. Cand a inceput sa fiarba se adauga patrunjelul tocat marunt si se lasa 2-3 minute sa clocoteasca pentru a-si lasa patrunjelul aroma. Se sareaza dupa gust, se condimenteaza cu piper macinat si se serveste calda.

 

TIPS-URI

1

Piperul este indicat sa-l puneti la sfarsit deasupra supei, cand serviti. Daca adaugati piperul in supa in timp ce fierbe e posibil ca supa sa-si schimbe culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de patrunjel cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

09.07.2014, 20:04

MOKUSKA 1

09.07.2014, 20:54

reisnaor_2006 1

09.07.2014, 22:09

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de mazare cu taitei