Supa crema de sfecla rosie

de mirela0911 in Supe, 1 Noi 2018 | 9339 vizualizari

 

Desi am fost un pic cam sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 buc de sfecla rosie (cca 600 g)
  • 1 buc morcov
  • 2 cartofi
  • 1 buc ceapa alba
  • 4-5 lg ulei
  • sare, piper dupa gust
  • un praf de chimen macinat (optional)

Pt. servit:

  • smantana
  • crutoane
  • hrean ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla rosie:

Se curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt.

Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se incinga si se pune ceapa la calit. Se lasa in jur de 5 minute amestecand din cand in cand, apoi se adauga restul legumelor si se amesteca. Se toarna apa cat sa acopere legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana ce acestea se inmoaie.

Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se dau legumele prin blender pana devin ca un piure. Se toarna inapoi in oala, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, optional chimenul macinat, se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc.

Se poate servi cu smantana, crutoane si hrean ras pus pentru iarna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de perisoare