Supa cu galuste de gris

de Patricia Iordache in Supe, 12 Apr 2013 | 6239 vizualizari

 

Nu stiu cum fac altii galustele pentru supa, insa eu am descoperit de vreo 7-8 ani o reteta care nu da gres niciodata si este foarte usor de preparat. Ies niste galuste pufoase si gustoase de mancam doua portii de supa ;) Daca nu ati gasit inca o reteta pe placul vostru, incercati-o pe aceasta, sigur o sa va iasa (dar sa respectati exact cantitatile si modul de preparare)!

 

INGREDIENTE

  • pentru supa:
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 3 morcovi;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1/2 de telina;
  • - patrunjel (cat va place);
  • - 2 l apa;
  • - putin ulei.
  • pentru galuste:
  • - 50 ml ulei;
  • - 2 oua;
  • - 110 gr. gris;
  • - un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Cum facem galustele:

Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen.

Punem castronul la frigider si ne apucam sa pregatim supa.

Cum facem supa:

Tocam ceapa, telina si pastarnacul marunt si morcovii rondele, ca sa se vada frumos in supa.

Punem apa intr-o oala, adaugam legumele, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.

Cand apa a inceput sa fiarba, scoatem castronul cu amestecul pentru galuste de la frigider, luam o canita in care punem apa rece si cu ajutorul unei ligurite (nu lingura!) formam galustele astfel: bagam lingurita in apa rece din canita, o umplem cu compozitia de galuste si o punem in supa care fierbe la foc mic. Repetam cat putem de repede pana terminam toata compozitia.

Punem capacul intr-o parte, pe oala si lasam la foc mic 10 minute dupa care turnam peste toate galustele o canita cu apa rece. Potrivim de sare si piper, acoperim din nou cu capacul pus intr-o parte si lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute pana observam ca galustele s-au marit.

Adaugam putin ulei peste supa, scoatem o galusca sa vedem daca e fiarta (sa nu fie tare si cruda la mijloc), oprim focul si presaram patrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]