Supa cu inele de calamari

de mihaelar63 in Supe, 25 Apr 2016 | 6092 vizualizari

 

  Reteta aceasta de supa s-a conturat ,, din mers '' . Initial am avut doua capete de salau , dar mi-a parut prea saracacioasa o supa pentru o zi de Florii . Asa ca am scos de la sertarel inele de calamar si din frigider  un borcanel de vongole decorticate in saramura . Atat va spun : o bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 capete de salau
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi
  • 2 cartofi noi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina
  • 1 ardei gras mare[ rosu+galben ]
  • 1 lingurita rasa de Pasta ardei iute de casa
  • 500 gr inele calamari [ congelate ]
  • 150 gr vongole decorticate [ din saramura ]
  • 8 rosii cherry
  • 1 pahar vin
  • 1 lingurita rasa cimbrisor uscat
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • zeama lamaie -optional
  • smantana - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu inele de calamari:

  1. Capetele de peste se pun la fiert in 2 l apa impreuna cu calamarii si foile de dafin . Se fierb 15 minute . Nu sarati -calamarii se vor intari prea mult .
  2. Scurgeti zeama cu ajutoru unei site . Pastrati zeama . Alegeti bucatile de carne de pe capul pestilor .
  3. Legumele se curata si se spala .
  4. Spalati verdeata si o tocati .
  5. Taiati rondele ceapa si usturoiul ,partile albe .
  6. Maruntiti ardeii , morcovul ,telina si patrunjelul radacina .
  7. Sotati in ulei legumele taiate impreuna cu partea alba de la ceapa si usturoi .
  8. Adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele si calamarii .
  9. Puneti si cartofii taiati bucati mai mici.Sarati .
  10. Condimentati cu pasta iute de ardei si adugati cimbrisorul uscat .
  11. Se fierbe supa 15 minute si se incearca daca sunt fierti morcovii .
  12. Cand toate legumele sunt fierte se aduga paharul de vin si rosiile cherry tocate . Tocati tulpinile de busuioc ,partea verde de la ceapa ,usturoi si le puneti la fiert .
  13. Adugati la supa inelele de calamar,vongolele si bucatile de carne de peste .
  14. Scurgeti saramura de pe scoici si le clatiti cu multa apa rece .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  16. Cine doreste mai acru poate acri cu zeama de lamaie .
  17. Asezonati cu patrunjel tocat si cu busuioc verde .
  18.          Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cartofii taiati bucati mici se vor sfarma partial si vor da consistenta supei .

2

Pentru a preveni intarirea inelelor de calamar , se fierb in apa fara sare . Sarea se aduga ulterior .

3

Supa a fost atat de buna incat nu a mai avut nevoie de smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu inele de calamari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste si zucchini