Este una din supele mele preferate (ca eu nu mananc prea multe supe) si nu am mai facut demult. Azi cei care au mancat din ea au fost multumiti si sper sa fiti si voi >:D
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu uleiul, sare, piper, boia, pasta de ardei si carnatul taiat in bucati mici. Se adauga morcovul si radacina de patrunjel feliate sbtiri, se mai lasa la calit 1 minut si se adauga o cana de apa. Se lasa sa fiarba putin dupa care se adaga cartofii taiati in bucati si restul de apa. Dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute la foc mic si se adauga bulionul. Cand supa e aproape gata (cand cartofi sunt fierti) se prepara intr-un vas un amestec din faina si smantana. Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga amestecul in supa amestecand continuu. Se adauga si patrunjelul tocat si se mai lasa la fiert 10 minute.