Supa de dovleac

de susu in Supe, 19 Feb 2011 | 3902 vizualizari

 

Am avut atatia bostani pe balcon ca am facut nenumarate bucate din ei, am muncit in prostie numai sa-i pregatesc, sa-i tai si apoi sa-i coc sau sa-i bag rasi la congelator. Rezultatul merita, mie una imi place bostanul ori de care o fi

Este o supa gustoasa, poate nu de la prima incercare insa dupa a doua portie déjà incepe sa va placa. Secretul este patrunjelul si crutoanele care-I dau un gust deosebit. Daca nu aveti vin puteti inlocui cantitatea cu supa de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac copt
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 500 ml supa de pui
  • 1 telina mica
  • 1 lingurita ulei de masline  
  • Smantana optional
  • 1 lingura de unt
  • 125 ml vin alb
  • Sare
  • Piper
  • Crutoane
  • Patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoare iar telina cum doriti. Se caleste ceapa in ulei, se adauga la calit si morcovul si se stinge cu vinul. Dupa ceva vreme se adauga supa si dovleacul pasat. Cel copt este mai gustos decat cel fiert asa ca eu asa il folosesc. Cand au fiert legumele se paseaza, se potriveste de sare si se mai pune nitel pe foc.

Cand e gata punem putin unt si patrunjel verde. Pentru crutoane se taie o franzela mai veche in felii si apoi in cubulete, se incinge o tigaie si se pune ulei de masline si unt. Umplem tigaia cu paine si le prajim frumos. Daca folositi atat unt cat si ulei de masline crutoanele vor iesi mai gustoase. Procedam la fel si cu celelalte cuburi de paine. Se serveste cu patrunjel si crutoane. Cine doreste poate folosi si smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

susu 1

19.02.2011, 17:29

Izulika oala este de la socrela

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 00:17

interesnta combinatia... as gusta sa vad cum e..
dar poza este absolut SUBLIMA...NU MAI AM CUVINTE DE LAUDA

susu 1

20.02.2011, 18:54

Multumesc Nicoleta, nici nu ma asteptam sa-mi placa atata de mult, eu am facut-o fara vin ca nu am avut insa folosesc adesea vinul la mancaruri si tocanite in special. Eu am mancat toata oala, ceillati nici n-au gustat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa