Supa de dovleac

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 14 Iun 2010 | 4020 vizualizari

 

E foarte buna in zilele de vara servita rece sau calda.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mare
  • 1 legatura de marar
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura de otet
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si de samburi si se da prin razatoarea mare. Se pun la fiert 3l de apa. Cand fierbe se adauga dovleacul.

Intr-o craticioara se pune uleiul amestecat cu faina, se caleste la foc potrivit 2-3 minute amestecand mereu, dupa care se pune boiaua si se stinge cu o cana de apa rece. Se adauga la supa si se lasa sa dea in clocot.

Smantana se amesteca cu un polonic de supa si se adauga in supa. Se lasa sa mai fiarba 3-4 minute, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Otetul si  mararul tocat marunt se pun dupa ce se ia supa de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă germană de dovleac cu ghimbir (Kurbissuppe)