Supa de praz gratinata

de Catalina L in Supe, 12 Noi 2016 | 3585 vizualizari

 

O adaptare cu praz a celebrei retete frantuzesti de supa de ceapa:)
Supa de ceapa este una din delicatetele pe care ni le ofera Franta. Simpla de facut din putine ingrediente, este un fel de mancare deosebit de savuros.
Originea prazului este în zona Mediteranei.
Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.
Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Prazul este simbolul național al Țării Galilor, fiind foarte renumit și în Oltenia :). (sursa: wikipedia)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/supa-de-praz-gratinata.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de praz
  • 1 cub Knorr de vita
  • 1 l de apa (sau 1 l de supa de vita)
  • 2 linguri faina
  • cimbru, dafin
  • 20 cl de vin alb piper,
  • sare
  • felii de pâine completa
  • cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz gratinata:

Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit.

Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze.

Puneti vinul si cubul de Knorr dizolvat intr-un litru de apa calda.

Puneti piper, cimbru si foaia de dafin.

Acoperiti si fierbeti la foc potrivit timp de 25 minute.

Incalziti cuptorul la  200°C.

Varsati supa in castronele pentru cuptor, puneti felii de paine deasupra, presarati cascaval ras si dati la cuptor pana se topeste branza. 

Inmoaie painea in supa in timp ce mananci. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]