Tare buna cu rosii proaspete din gradina ... si alaturi de ardei iuti de toate tipurile :) ...
Pentru supa :
Pentru perisoare :
Punem intr-un bol carnea,orezul,oul si codimentam cu sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele . Acoperim bolul si dam la frigider.
Rosiile le curatam de coaja , si le punem in robot mixandu-le la viteza maxima.
Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt .
Intr-o oala punem uleiul de floarea soarelui . Cand acesta s-a incins, punem ceapa si o calim cateva minute amestecand din cand in cand . Adaugam apoi rosiile si dam la foc potrivit . Lasam astfel pana ce sucul rosiilor a scazut .
Separat intr-o alta oala punem apa si knorr-ul si punem la fiert.
Ardeiul il spalam, il curatam de cotor,seminte si nervuri si il tocam marunt .
Dovlecelul il spalam,taiem capetele si il taiem cuburi.
Morcovii ii curatam, ii spalam , ii taiem in doua pe lung apoi felii .
Punem legumele la fiert in oala cu apa si knorr si dam la foc potrivit .
Cand rosiile au scazut , adaugam uleiul de masline , amestecam si apoi le adaugam in oala cu legume. Potrivim de sare si piper.
Din aluatul de carne facem bilute si punem una cate una in supa.
In acelasi timp punem si pastele.
Amestecam usor din cand in cand si lasam la fiert pentru alte cateva minute ( pana ce orezul perisoarelor este fiert).
Cand ciorba este gata presaram patrunjel tocat.
Servim calda cu ardei iuti ( dupa preferinta ) .