Cand vad salata verde in piata ,imi amintesc cu drag cum imi pregatea bunica mea aceasta supa de salata,delicioasa....acum ,cu drag o pregatesc si eu pt familia mea!!!
In oala in care facem supa punem la calit in cele 2 linguri de ulei, slaninuta taiata cubulete, dupa care adaugam usturoiul pisat si lingura de faina. Toata procedura se face foarte repede si cu atentie pt a nu arde usturoiul si faina. Adaugam apa, salata taiata fideluta si lasam sa fiarba.
Intre timp amestecam smantana cu iaurtul, iar cand a fiert salata, luam supa din oala si punem peste smantana, diluand bine amestecul. Turnam in supa si condimentam cu vegeta si sare. Intr-un bol batem ouale, dupa care le turnam peste supa care fierbe, amestecand in continuare pt a se imprastia ouale. La final adaugam lamaie sau otet dupa gust (eu prefer lamaia, mi se pare mai putin acida).
Pofta buna!!!