Supa de somon

de Oana in Supe, 4 Dec 2009 | 13203 vizualizari

 

Este o supa extrem de rapida si buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • o ceapa rosie
  • un morcov
  • 2 cartofi mari albi, cu coaja subtire
  • 400 g somon
  • 1 lingura unt
  • 1/2 l lapte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 l apa
  • sare
  • piper alb
  • marar uscat
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de somon:

Se spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute se adauga 1 l de apa. Cartofii se spala bine, cu coaja cu tot, apoi se taie cuburi si se adauga in supa. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se fierbe supa cu capac 15 minute, pana se inmoaie cartofii. Atentie, sa nu se zdrobeasca!

Somonul se curata de piele si oase si se taie cuburi de 2 cm, apoi se adauga in supa si se mai fierbe 5 minute. La final se adauga laptele si se lasa pana se infierbanta supa, dar fara sa clocoteasca.

Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie si mararul proaspat tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ionix 1

06.12.2009, 22:15

cartofii sunt cartofi noi??? nu mananc ciorbita de peste dar asta as manca-o...

Oana 1

06.12.2009, 22:36

Nu sunt noi, dar sunt din aia turcesti, din hipermarket, cu coaja f. subtire, zici ca sunt noi. Si nu se sfarama la fiert. Astia nu sunt buni la piure deloc....

Panacris 1

26.10.2024, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa imperiala de curcan