Supa de vitel cu taitei de casa

de kamy in Supe, 2 Mai 2011 | 7609 vizualizari

 

Daca tot am fiert rasolul,era pacat sa nu fac o supa buna,buna pe el.In poza e farfuria Sabinei care nu mananca mai nimic fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc.rasol vitel
  • 1 ceapa potrivita(eu am pus jumate ca le am fff mari...hihihi)
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • 3 cartofi
  • frunze patrunjel si telina
  • sare,piper(condiment vita)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vitel cu taitei de casa:

Curatam legumele,le spalam si le taiem buc.mari ca ptr.supa.Ceapa o lasam intreaga.

Intr-o oala de 5l punem apa si legumele la fiert,in afara de cartofi.

Pregatim rasolul:punem sare grunjoasa pe maduva ca sa nu se imprastie in apa.

Cand apa fierbe punem si buc.de rasol(la foc ff mic).Spumam cat este nevoie.Cand legumele sunt pe jumate fierte,punem cartofii.Cand s-au fiert le scoatem pe o farfurie.

Lasam rasolul sa fiarba pana carnea se inmoaie bine.

Strecuram supa...punem si un tifon dublu-triplu in strecuratoare ca sa iasa supa cat mai limpede.

Taiteii ii fierbem separat in apa cu sare iar cand sunt gata,ii scurgem de apa fierbinte si punem apa rece.Ii lasam acolo 10-15 min.

Punem taiteii in supa,dam intr-un clocot,oprim focul si punem mult patrunjel verde si 2-3 frunze de telina,tocate marunt.

Noi o mancam cu putin usturoi pisat.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

ceapa se arunca

2

cu zarzavatul se face o garnitura la rasol

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vitel cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)