Supa suedeza de peste

de Cristi Roman in Supe, 7 Aug 2013 | 6756 vizualizari

 

Prima oara am mancat aceasta supa pe o insula a Stockholm-ului, capitala Suediei, in vara tarzie a lui 2011. Este o supa simplu de facut si prietenoasa la gust,nu are o aroma impovaratoare de peste.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame bucati peste fara os;
  • 1,5 litri de supa clara de peste (merge si de legume);
  • 100 ml smantana lichida;
  • 200 ml vin alb demisec;
  • o ceapa tocata marunt;
  • trei catei de usturoi tocati marunt;
  • doua rosii coapte, tocate marunt;
  • un morcov taiat feliute subtiri;
  • cateva firisoare de sofran – daca nu aveti atunci 1/2 lingurita de turmeric;
  • putin ulei de masline sau de gatit;
  • sare/piper;
  • cativa fulgi de chilli (nu sunt musai).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa suedeza de peste:

- prima oara se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu sofranul sau turmericul dar si fulgii de chilli (eu am pus din ambele);

- in paralel, in oala in care se va prepara supa, am pus la dezghetat supa de legume pe care o aveam congelata. Daca aveti supa de peste cu atat mai bine  – daca va doriti un gust mai intens de peste;

- dupa ce usturoiul si ceapa se blenduiesc bine cu condimentele, ingalbenindu-se, se adauga si morcovii taiati rondele subtiri si se amesteca bine;

- cand supa incepe sa fiarba se varsa in ea amestecul din tigaie; in acelasi timp se pun si cele doua rosii tocate marunt;

- tot acum se toarna si paharul de vin alb;

- dupa 10 minute de fiert, se da focul mai mic si se adauga smantana lichida;

- tot acum se pun bucatile de peste – in acest moment supa nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa fie fierbinte, sa se vada cum ies aburi din ea;

- pestele ar trebui sa fie gatit astfel in maximum 10 minute, moment in care inchideti focul si dati la o parte oala (daca folositi un aragaz cu inductie, cum am eu).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Serviti supa cu marar proaspat presarat pe deasupra (mai mult sau mai putin, depinde de cat de mult iubiti aceasta verdeata). Deasemenea, va recomand sa aveti la indemana un mic mujdei de usturoi din care sa va puneti cate putin in supa. Daca mancati si paine in general, la supe/ciorbe, atunci cel mai bine merg cateva felii de paine prajita frecate cu unt si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa suedeza de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Cristi Roman 1

09.08.2013, 21:07

mihaelar63 1

14.08.2013, 01:09

Precis o ,,execut ''

kukibella 1

07.09.2013, 13:25

perfecta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume