Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă

de Panacris in Supe/Ciorbe, 27 Ian 2013 | 5492 vizualizari

 

O supă/ciorbă hrănitoare, chiar și fără carne.

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • ardei gras 100 g,
  • ardei kapia copt 50 g,
  • morcovi baby 10 bucăți,
  • fasole galbenă 1000 g., ·
  • sare iodată, ·
  • boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • leuștean, 
  • pătrunjel,
  • faină albă de grâu 2 linguri,
  • lapte covăsit 4 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă:

Am folosit fasolea oparită și congelată, din rezerva de anul trecut. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și puțină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se taie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea, se asezonează de sare, se adaugă leușteanul tocat mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute. Între timp făina se amestecă cu 1 linguriță de boia se desface cu lapte covăsit și se adaugă la ciorbă. Se lasă să se dea un clocot, amestecând continuu, pentru a nu face cocoloașe. Dupa ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

TIPS-URI

1

în timpul postului laptele covâsit se poate înlocui cu apă

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]