Din pacate doua zile nu am avut aparatul de fotografiat si am fotografiat cu telefonul, asa ca fotografiile nu sunt de cea mai buna calitate.
Se desface in buchetele brocoli si se spala, spanghelul i se inlatura partea lemnoasa si se pune la fiert in apa cu sare, dovlecelul se curata se taie in cubulete mici panandu-se si el la fiert un pic mai tarziu. Se va pune la fiert in apa cu sare, brocoli cu dovlecelul iar sparanghelul separat, deoarece unele se fierb mai repede decat celelalte. Brocoli il lasam aproximativ 5-7 minute, sparanghelul il lasam aproximativ 10 minute, cand se constata ca este fiert, dar nu moale, se scoate si se pune in apa rece la fel si brocoli pentru asi pastra culoarea verde intens.
Separat se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in unt, cand sunt gata se pun in robotul de bucatarie se adauga brocolli, sparanghelul, dovlecelul, un ou crud si se adauga 4 linguri de smantana rase. Se incepe mixarea daca nu este foarte fin mixata supa va trebui strecurata si prin sita, pentru a nu ramane legume care nu s-au mixat bine.
Separat se pune un cub de concentrat de legume in apa in care a fiert brocoli se pune si din apa in care a fiert sparangelul si se adauga supa-crema mixata, aceasta se adauga treptat. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se vor opri 2-4 buchetele de brocoli care au fiert anterior pentru design.
Cand vom servi Supa-Crema se vor pune 2 polonice potrivite, se va orna supa cu 2 buchetele de brocoli fierte si ele anterior, cu smantana si se va servi cu crutoane, ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna