Supa-crema de ciuperci

de Razvan Constantinescu in Supe, 21 Mar 2018 | 4243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • sare
  • putin piper macinat
  • 300 ml apa
  • 500 g ciuperci champignon
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 praf de nucsoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ciuperci:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga 150 ml apa si se lasa sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac.

Se spala ciupercile si se pun intregi peste ceapa. Se lasa sa se caleasca 15-20 de minute sau pana cand scade zeama lasata de ele. Se ia cratita de pe foc. Se pastreaza cateva ciuperci pentru prezentare, se adauga restul de apa si smantana in cratita si se presara putina nucsoara. Se paseaza totul cu ajutorul blenderului vertical, apoi supa-crema se mai clocoteste cateva minute. La final, se potriveste de sare si nucsoara.

Supa-crema de ciuperci se serveste cu marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida cu iaurt