Supă-cremă de morcovi și cartofi

de ionix in Supe, 8 Dec 2011 | 4146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi măricei
  • 4 morcovi
  • două cepe galbene
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu smântână
  • 100 ml suc de roșii
  • o linguriță cu ulei de măsline
  • sare și piper după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de morcovi și cartofi:

 

Curățăm legumele și le spălăm bine. Cartofii se taie cubulețe, morcovii rondele, ceapa cuburi și se pun într-o oală cu apă, uleiul de măsline, sare și puțin piper. Se pun pe aragaz la foc mediu și se lasă până când fierb foarte bine.

Legumele fierte se strecoară dar se păstrează zeama în care au fiert.

Legumele fierte se pun în blender, cu smântână și cu unt. 

Legumele foarte bine pasate se pun într-o oală, se adaugă sucul de roșiiși zeamă în care au fiert legumele. Nu se pune foarte multă zeamă, eu am pus cam o căniță, depinde de cât de groasă-ți place supa-cremă.

Se pune sare și piper după gust iar apoi se pune oala iar pe aragaz și se lasă să dea iar într-un clocot.

Se servește cu crutoane.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de morcovi și cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]