Taci si-nghite

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2018 | 4212 vizualizari

 

Am pregatit aceasta mancare, asa cum o mancam si noi cand eram mici, e mai simpla, dar e foarte gustoasa. Mama amesteca branza cu mamaliga, eu am facut-o un pic altfel.
 
Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • aprox 800 ml apa;
  • 280 g malai;
  • sare, dupa gust;
  • 6 oua;
  • 50 g unt;
  • 150 g branza de vaca;
  • 100 g cascaval ras;
  • Smantana, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si-nghite:

 

 

Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale.

Se rastoarna mamaliga intr-o tava unsa cu putin ulei, se niveleaza cu grija, dar lucrand repede, pentru ca mamaliga se intareste pe masura ce se raceste si nu se mai poate modela.

Se fac cuiburi, in care se pun ouale.

Pe fiecare ou se pune un cub de unt si un praf de sare.

Se acopera cu branza rasa si cascaval ras.

Se coace, la foc potrivit, pana se rumeneste.

Se serveste cu smantana.

 

Portii: 6

Timp de pregatire: 20min

Timp de coacere: 10min

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/taci-si-nghite.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si-nghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (13)

dantes 1

06.10.2018, 15:34

Buna!

Ancutsa 1

07.10.2018, 18:01

Rocsi

Ancutsa 1

07.10.2018, 18:01

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oua scotiene