Tagliatelle con funghi pioppini

de Bya Ralu in Paste, 7 Noi 2014 | 4800 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://vanigliaecannella-bellissima2010.blogspot.it/2014/01/tagliatelle-con-funghi-pioppini-e.html
Inca tot nu am inteles ce fel de ciuperci sunt,asa ca va scriu numele in italiana :))

 

INGREDIENTE

  • 1 tava ciuperci pioppini
  • paste tagliatelle
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin rosu
  • ulei de masline
  • unt
  • patrunjel proaspat
  • parmezan ras
  • sare.piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle con funghi pioppini:

Ceapa se taie marunt, se pune la calit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul putin strivit.

Ciuperciile se curata de pamant (eu am taiat unde erau manunchi), se dau sub un jet de apa rece si se pun in tigaie peste ceapa.

Se pune vinul si se lasa pana cand se evapora alcoolul, se adauga putina apa sa fiarba cateva minute.

Dupa ce scade zeama complet se adauga untul se mai lasa putin pe foc si se opresc.

Intre timp se pune o cratita cu apa pe foc,cand incepe sa clocoteasca se pun pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj.

Cand sunt fierte se strecoara(nu trebuie sa fie strecurate de toata zeama,trebuie sa ramana putin din zeama astfel devin prea uscate),se pun in tigaie,se lasa 2 minute pe foc,se presara patrunjel proaspat.

Se pun condimente dupa gust.

TIPS-URI

1

Se servesc cu parmezan ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle con funghi pioppini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]