Cand am pregatit tagliatellele cu pui, aveam in cap o mancare chinezeasca. Suntem fani, ne place jocul de culori din farfurie si faptul ca o gatim extrem de rapid. Plus ca, datorita timpului scurt de preparare la foc, e o mancare sanatoasa.
Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi. Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri.
Am curatat legumele, dupa care le-am taiat: morcobii rondele oblice, ceapa ca pe niste bastonase, usturoiul pe lungime, iar ghimbirul l-am tocat marunt.
Am pus wok-ul la incins, la foc iute si am adaugat ulei. Am pus intai usturoi si ghimbir si am amestecat, dupa care am adaugat carnea de pui. Am lasat-o pana s-a facut pe toate partile si am scos-o intr-un bol.
In uleiul ramas in wok am pus ceapa si morcovul la calit, pret de 2 minute, am adaugat carnea peste si am condimentat cu sare.
Tot acum am adaugat sosul de soia si sosul dulce-iute, am amestecat cat sa se intrepatrunda aromele si am oprit focul.
Puteti pune carnea cu sosul si legumele peste paste si sa le amestecati. Sau, daca preferati, le lasati separat si in momentul cand le serviti adaugati peste o mana de paste puiul cu legume.