Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea

de RODIMUR in Paste, 7 Mar 2019 | 4159 vizualizari

 

Este Săptămâna Albă, de dinaintea Postului Mare, așa că încă mai putem mânca preparate cu lapte, brânză, ouă... Ce poate fi mai bun, în acest caz, decât o porție generoasă de paste, cu unt și telemea, preparată rapid și fără mult efort?

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de tagliatelle
  • 100 grame de unt
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare fină
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea:

Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe.

Untul se taie feliuțe și se topește în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Când pastele sunt fierte, se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc sub jet și se lasă 2-3 minute să se scurgă.

Se pun pastele în tigaia cu untul topit și se amestecă ușor cu o spatulă, ca să se îmbibe. După 3-4 minute, se adaugă telemeaua răzuită și se amestecă ușor, pentru omogenizarea ingredientelor și pentru ca brânza să se înmoaie și să înceapă să se topească și să adere la paste. 

Se răstoarnă pastele în farfurie și se presară deasupra cubulețele de telemea. Se mănâncă imediat. Dacă telemeaua nu este suficient de sărată, se mai poate adăuga sare.

 

TIPS-URI

1

Pentru fierberea pastelor, respectați indicațiile de pe ambalaj.

2

Puteți folosi și alte paste pe care le preferați, sau pe care le aveți la îndemână.

3

Înainte de a topi untul este bine să turnați în tigaie 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Astfel, veți împiedica arderea untului.

4

Pentru că telemeaua se adună în combinație cu untul și pastele fierbinți, este bine să adăugați cubulețele, la sfârșit. Acesta este rostul lor, nu doar pentru aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sunca la cuptor