Taietei de casa

de MIUTA in Paste, 16 Iun 2011 | 8669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri de ou
  • un praf de sare mic
  • faina 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei de casa:

Eu folosesc de obicei la taieteii de casa doar galbenusurile.Ouale e preferabil sa fie de casa deoarece taieteii o sa aiba o culoare frumoasa.Albusurile ramase se folosesc la altceva,eu am facut un chec.

Am pus intr-un lighean 4 galbenusuri,un praf mic de sare si faina atat cat este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare.

Aluatul se tine acoperit cu un stergar o jumatate de ora.

Se intinde cu sucitorul pe o planseta infainata foarte putin.E preferabil sa nu folosim faina decat foarte putin la intins foaia.

Se intind foi foarte,foarte subtiri si se pun la uscat pentru 30 minute.

Dupa cele 30 minute se ruleaza foile fiecare separat.

Se taie foarte subtire, cu un cutit ascutit, taieteii.Daca doriti sa faceti taietei cu branza sau sub alta forma se pot taia si mai lati.

Eu am pregatit cu lapte aseara si deabia astept sa fac sambata supa dulce de pui cu taietei de casa.

Va doresc spor la treaba,merita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

17.06.2011, 18:25

Chair ieri mi-a adus mama si mie taitei de casa facuti de ea

mamaieelena 1

19.06.2011, 07:31

MIUTA vrednicuta ce frumos arata

ionela2682 1

20.06.2011, 21:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect